1. Home
  2.   Onderwerpen
  3. Geneesmiddelen

Geneesmiddelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waakt over de veiligheid van geneesmiddelen. De inspectie controleert daarom fabrikanten, importeurs en groothandels van geneesmiddelen.

Daarbij let de inspectie zowel op hoe de medicijnen worden gemaakt (productie) als de verspreiding (distributie). De reclame die geneesmiddelenfabrikanten voor hun producten maken is daarbij een steeds belangrijker aandachtspunt voor de IGZ. Ook klinisch medicijnenonderzoek, laboratoriumonderzoek en de beschikbaarheid van bloed, organen en weefsels voor transplantatie staan onder toezicht van de inspectie.


Nieuws

Verzoek IGZ aan handelsvergunninghouders: vragenlijst voor geneesmiddelenbewaking
18-04-2017
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een risicomodel ontwikkeld voor geneesmiddelenbewaking in het kader van ‘risicogestuurd toezicht’. Zo wil zij de...

Terugroepactie partijen EpiPen
11-04-2017
Een beperkt aantal partijen van de EpiPen wordt teruggeroepen. Hiertoe heeft de registratiehouder (Meda Pharma BV) besloten in overleg met de Inspectie voor de...


Uitgelicht


Tekorten- en defecten geneesmiddelen melden

Tekorten- en defecten geneesmiddelen melden

Vanaf 2 januari 2017 kunnen handelsvergunninghouders en fabrikanten terecht bij het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten.

Geneesmiddelen zonder handelsvergunning

Geneesmiddelen zonder handelsvergunning

Lees meer over het leveren van niet-geregistreerde geneesmiddelen met een artsenverklaring.

Verwante onderwerpen