1. Home
  2.   Onderwerpen
  3. Geneesmiddelen

Geneesmiddelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waakt over de veiligheid van geneesmiddelen. De inspectie controleert daarom fabrikanten, importeurs en groothandels van geneesmiddelen.

Daarbij let de inspectie zowel op hoe de medicijnen worden gemaakt (productie) als de verspreiding (distributie). De reclame die geneesmiddelenfabrikanten voor hun producten maken is daarbij een steeds belangrijker aandachtspunt voor de IGZ. Ook klinisch medicijnenonderzoek, laboratoriumonderzoek en de beschikbaarheid van bloed, organen en weefsels voor transplantatie staan onder toezicht van de inspectie.


Nieuws

Micro Therapeutic Research - Update geschorste medicijnen
05-06-2017
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) schorst per 1 juni 2017 de handelsvergunningen van de generieke medicijnen Tadalafil Aurobindo en...

Verzoek IGZ aan handelsvergunninghouders: vragenlijst voor geneesmiddelenbewaking
18-04-2017
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een risicomodel ontwikkeld voor geneesmiddelenbewaking in het kader van ‘risicogestuurd toezicht’. Zo wil zij de...


Uitgelicht


Tekorten- en defecten geneesmiddelen melden

Tekorten- en defecten geneesmiddelen melden

Vanaf 2 januari 2017 kunnen handelsvergunninghouders en fabrikanten terecht bij het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten.

Geneesmiddelen zonder handelsvergunning

Geneesmiddelen zonder handelsvergunning

Lees meer over het leveren van niet-geregistreerde geneesmiddelen met een artsenverklaring.

Verwante onderwerpen